domingo, 7 de octubre de 2018

La política cultural

¿Què entenem per POLÍTICA?Segons la Real Acadèmia Espanyola, la política és:

-Activitat dels que regeixen o aspiren a regir els assumptes públics.
-Activitat del ciutadà quan intervé en els assumptes públics 
 amb la seva opinió, amb el seu vot, o de qualsevol altra
manera.

Per exemple, quan les persones es manifesten, es considera una acció política.


¿Què es la política cultural?

Són les intervensions conscients d'uns organismes públics a la vida cultural.       

Quan no s'actua también és fa política.  Amb açò Trobem que l'objectiu principal és satisfer les nececitats culturals de les persones.  Açò no és del tot correcte, perque totes les comunitats ja tenien la seva pròpia cultura, simbologia, activitats culturals entre altres. 

 El que passa és que hi ha voltes que aquesta és eliminada i s'imposa un altra. Com és el cas d'un vídeo que veierem a classe, on a els Europeus anaven a altres països i van imposar la seva pròpia cultura.

La política culturan también és olla considerar un conjunto d'Accions o Absències on és pretén el Treball d'1 nivell Simbòlic de l'acció. És a dir, s'a de donar diversitat de cultura per a què les persones Pugin triar el Què volen.
Però podem concloure dient que la política cultural és: "un conjunt estructurat d'accions
i pràctiques socials conscients i deliberades, dels organismes públics en la cultura, entesa bàsicament i de manera restringida com a sector d'activitats culturals i artístiques, però també de manera indirecta i extensa com a univers simbòlic compartit per la comunitat".

Diverses finalitats de la  
 política cultural


  • ESPECÍFICAMENT CULTURALS👉Es vol que totes les persones puguin accedir les activitats culturals.
  • SOCIALS O EDUCATIVES            👉Hi trobem activitats propostes per a que la comunitat es relacione com per                                                                       exemple cursos de pintura per a adults.
  • ECONÒMIQUES                             👉 En aquest tipus per exemple les persones poden viure gràcies al teatre o al bar                                                               que hi ha al costat.
  • AMBIENTALS                                 👉Obtenció de cultura a partir de contruccions, per exemple Guggenheim (Bilbao)
  • REFORÇAMENT O TRANSFORMACIÓ DE LA IDENTITAT COL·LECTIVA                                                
La societat demana que es realitze més inversió en l'àmbit cultural. També hi ha un estudi on s'esmenta que a les zones on més activitats culturals es practiquen, més poder econòmic hi ha.

¿Qui fa política?
Hi ha tres agents que participen en l'acció política. Aquests agents son:

👉ORGANISMES PÚBLICS. Els cuals no obtenen beneficis econòmics per les seves accións i son financiats per el poble. Com a exemple trobem els ajuntaments, conselleries, les mancomunitats...

👉EMPRESES PRIVADES. Aquestes si obtenen beneficis. Trobem que hi han diversos tipus, així com les Sectorials( que es dediquen a una activitat en concret, com les llibreries, editorials, companyies teatrals, distribuidores...), Empreses de gestió cultural(per exemple Culturama), i Altres empreses( com El Corte Inglés o Nuevo Centro)
👉3r SECTOR. On es troben les asociacions i fundacions sense ànim de lucre.



 Pau García



No hay comentarios:

inicio FCT's

Y empieza la aventura de las practicas en la ciudad portuguesa de Coimbra. Una vez visitada la ciudad e instalado cómodamente, el día 2 acu...