viernes, 16 de noviembre de 2018

Notícia sobre violència de gènere.



Relacionat amb el tema de violència de gènere que parlarem l’altre dia a la classe de teatre hi trobem que un dia com avui 16 de novembre del 2018 a les 12:25 s’ha publicat a l’apartat de societat del diari digital ara.cat aquesta notícia:
Un gos ataca un home que estava agredint la seva parella a Tarragona
La dona ha dit que l'home la maltractava físicament i psicològicament des de feia un any
Un gos en una imatge d'arxiu / GETTY

 Un gos s'ha rebel·lat contra el seu propietari i l'ha atacat per evitar que maltractés la seva dona, segons ha informat la Guàrdia Urbana de Tarragona. L'animal ha mossegat l'home al nas i a l'avantbraç dret i, segons el relat de la dona, ho ha fet per impedir que l'agredís una altra vegada després d'una discussió.                                
 Els fets han succeït aquest dijous sobre dos quarts de sis de la matinada i l'home, de 25 anys, ha quedat detingut com a presumpte autor d'un delicte de maltractaments en l'àmbit de la llar. La dona ha patit lesions a la cara i, molt alterada, ha explicat als agents que la seva parella la maltractava físicament i psicològicament de manera reiterada des de fa un any. La dona ha posat una denúncia. Una patrulla dels agents ha acompanyat la dona a l'hospital perquè fos assistida de les lesions i presentés una denúncia, i una altra patrulla ha detingut l'home i també l'ha portat a l'hospital.                                                                                                          
La Guàrdia Urbana, juntament amb Serveis Socials, compta amb una unitat d'atenció especialitzada a víctimes de violència masclista que dona resposta i protecció immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. Ofereix suport per tramitar la denúncia a qualsevol víctima de maltractament, a més de suport i assessorament psicològic i legal a través dels telèfons 092 i 977 240 345.”

Amb aquesta notícia es pot veure que no és necessari veure una pel·lícula o llegir un conte amb superherois forts i valents per salvar una dona maltractada. A causa que a l’actualitat les dones ja son conscients que aquestes actituds violentes per part de les seves parelles ( en aquest cas)  no han de ser tolerades i poden actuar elles soles per poder defensar-se. Però en aquest cas el superheroi és un gosset que al igual que la seva propietària ha estat convivint amb un home violent. Si aquesta parella hagés tingut nens o nenes petites, aquesta situació de maltractament s’assumiria com una situació normal entre adults i no podrien fer res perquè podria repercutir aquesta violència sobre ells també. Al contrari la reacció del gos és molt impactant, ell ha arribat a entendre que el fet que el seu propietari maltracte a la seva dona no està bé i com ella en aquell moment no es podia defendre, ell la ha defès.



Pau García

No hay comentarios:

inicio FCT's

Y empieza la aventura de las practicas en la ciudad portuguesa de Coimbra. Una vez visitada la ciudad e instalado cómodamente, el día 2 acu...