domingo, 25 de noviembre de 2018

Patrimoni

PATRIMONI
És considerat PATRIMONI tot allò que és heretat i no es estàtic sinó que varia. Aquest patrimoni es pot diferenciar de diverses formes.

El patrimoni per una banda pot ser immaterial (festes o tradicions) o material ( aquest son els monuments o obres creades per l'ésser humà i actualment el troba als països del nord tant per venda com per robatoris).
Per altra banda el patrimoni potser natural ( no és creat per l’ésser humà) i o potser cultural (aquest és es que anem a tractar).

El PATRIMONI CULTURAL es caracteritza per la valoració social sobre els béns que posseeix una societat, és a dir, que és un conducte social on la societat pot triar si vol conservar les coses o no. “Aquest tipus de patrimoni és un territori de conflicte perquè va lligat a la interpretació de qui son i quina és la nostra identitat col·lectiva”, i amés és “una invenció i una construcció social”.

L’ACTIVACIÓ DEL PATRIMONI
Consisteix en donar-li valor per part de les persones a alguna cosa, fer que sigui reconeguda i donar-la a conèixer.
Aquesta activació té tres punts a seguir:
1-La selecció d’elements integrats de l’activació.
2-L’ordenació d’aquests elements.
3-La interpretació d’ells.
I també té dues línies de treball a seguir:
Per una banda hi ha determinats edificis, festes i tradicions que les persones no consideren com a patrimoni, i per altra banda hi ha el mateix però en aquest cas les persones si que li donen valor per poder ser patrimoni però per temes legals no es pot.

LES VISITES GUIADES

No només es pretén fer que les persones aprenen sinó que també es vol que es diverteixin. Per això es fa un recorregut per una zona on hi ha un element de patrimoni i mitjançant la teatralització i el joc es pretén ensenyar 






 Pau García

No hay comentarios:

inicio FCT's

Y empieza la aventura de las practicas en la ciudad portuguesa de Coimbra. Una vez visitada la ciudad e instalado cómodamente, el día 2 acu...