lunes, 17 de diciembre de 2018

FIRA FP


Els dies 14, 15 i 16 de Desembre d’aquest any s’ha celebrat al Museu de les Ciències la primera fira de l’FP. Organitzada per el Consell amb la finalitat de promocionar i prestigiar aquests estudis tècnics que a la Comunitat formen a més de noranta mil alumnes de vint-i-sis famílies professionals que ofereixen cent cinquanta-tres  cicles formatius diferents.


El dia 14 anarem els i les alumnes de classe a la fira. Per poder entrar a la fira necessitaves una polsera. 
Una volta dins els i les alumnes de la classe visitarem la planta baixa on hi havia diverses “paraetes” de algunes de les formacions professionals que hi ha a la Comunitat. Per exemple podíem trobar:
Cicle Formatiu de Jardineria i Floristeria, que estaven construint un jardí amb moltes plantes.
Cicle Formatiu de Manteniment d’instal·lacions tèrmiques i de fluids, que hi havia uns tècnics en fred industrial mostrant un aparell que detecta el calor per ones de vibració.
Cicle Formatiu de Cuina i Gastronomia, que es trobava fora i estava fent plats típics com una paella.

Cicle Formatiu de Emergències Sanitàries, que es trobava fora i estava fent un curset de reanimació cardiovascular.
Una volta vista la planta baixa tant l’interior com l’exterior, haverem d’esperar per poder pujar a la planta se dalt. Allí es podía trobar diverses “paraetes” de:
Cicle Formatiu de Promoció d’Igualtat de Gènere, que feien un concurs feminista i qui guanyava obtenia un diploma. A banda repartien gots i diaris.
Cicle Formatiu de Desenrotllament i Fabricació de Productes Ceràmics, on es feien diversos productes.


Una volta allí com no estaven tots els i les alumnes de segon, ens van repartir per tres grups. Un grup era l’encarregat de atendre al PIJ (Punt d’Informació Juvenil) per explicar a la gent qué era i on hi havien. Altre grup era l’encarregat d’explicar a la gent qué és l’Animació Sociocultural, i l’ultim grup dinamitjava jocs. El problema que tinguerem era que el PIJ i la zona de dinamitzar jocs estaven separades i no hi havia molta comunicació entre aquests punts. Finalment el PIJ es va traslladar a la vora de la zona de dinamització.


Pau García


1 comentario:

rafax dijo...

Interesante y completa reflexión

inicio FCT's

Y empieza la aventura de las practicas en la ciudad portuguesa de Coimbra. Una vez visitada la ciudad e instalado cómodamente, el día 2 acu...