sábado, 19 de enero de 2019

Les arts II

Segons els Consell de Les Arts de Gran Bretanya, l'art és:
Una forma de comunicació simbòlica mitjaçant la qual l'artista representa i ordena objectes, signes, sons o fets d'una manera que probablement implique significats o desperte emocions.

Aquest terme inclou la música, la dansa, el teatre, la literatura, la fotografía, la televisió, el cinema, entre altres.

Trobem que l'art es important per al desenvolupament creatiu  on s'hi creï el benestar i la felicitat, i que ha d'abarcar tres temes: la igualtat d'accés, la distorció de les preferències, i el benefici col·lectiu.

Açò es pot apreciar amb una frase de Charles Darwin: <<Si pudiera volver a vivir de nuevo, habría establecido una regla para leer un poco de poesía y escuchar música al menos una vez por semana ... La pérdida de estos placeres es una pérdida de felicidad y puede ser perjudicial para el intelecto, y más probablemente para la moral, al debilitar la parte emocional de nuestra naturaleza.>>

El significat de l'obra d'art...
Es crea per una banda, per l'emissor, que és qui crea l'obra d'art, i per altra banda per el receptor, que és qui contempla o viu eixa obra.
(la imatge de la dona i la jove representa aquest factor, segons qui siga és una o l'altra, al igual que amb la creació d'una obra, l'autor pot donar-li un significat, però el receptor pot interpretar un altre.)

Els drets de propietat intel·lectual.
Són els drets que correcponen a l'autor i/o a altres titulars respecte a les seves creacions.
Existeixen dos tipus de drets:
-Per una banda estan els drets morals.(Reconeixement de l'autor de l'obra i la integritat d'aquesta)
-Per altra banda estan els drets patrimonials.(Fa referència al tema de l'explotació de l'obra)

Moment de creació
Una volta s'ha creat l'obra no cal registrar-la a causa que aquest fer es voluntari, però en cas de cópia de l'obra no tens un suport per demostrar que aquesta creació es teva.
Per aquest motiu els autors solen registrar les seves idees o obres a certes entitats de gestió perquè puguin protegir aquesta obra.
Com a entitats trovem:
SGAE, CEDRE, VEGAP, DAMA, AISGE, AGEDI, EGEDA i AIE.

Una volta l'artista mor aquest drets finalitzen setanta anys més tard.

Altra alternativa
Altra alternativa és l'opció d'utilitzar les Llicències Creative Commons, que serveixen per poder compartir les creacions però amb una sèrie de normes.



Pau García

No hay comentarios:

inicio FCT's

Y empieza la aventura de las practicas en la ciudad portuguesa de Coimbra. Una vez visitada la ciudad e instalado cómodamente, el día 2 acu...