domingo, 3 de marzo de 2019

IV Jornada per la Justícia Social

El dia 20 de febrer va ser el DIA MUNDIAL DE LA JUSTÍCIA SOCIAL, per això el passat dimecres el nostre mestre de Formació i Orientació Laboral (FOL) ens va portar a l'alumnat de TASOCT, de TIS i d'altres centres a la quarta jornada per la Justícia Social que es celebrava a la universitat d'economía.



Només arribar ens van posar uns vídeos de les Kellys de Benidorm i de les Aparadores d'Elx on expliquen les condicions en les que estan treballant.


 En acabar els vídeos ens posaren a totes les assistents en diferents grups segons el mes de neixement. Una volta fets els grups ens repartiren unes cartolines per escriure, per una banda quines són les coses que denuncien i per altra banda quines coses volen aconseguir o cóm ho van a fer.
Quan tots els grups tingueren les respostes es va fer una posada en comú.

A continuació ambdues parts expossaren més de primera mà el que reivindiquen, i una volta finalitzat açò va començar la ronda de preguntes.
Les Kellys sorgeixen per reivindicar els drets de les persones traballadores d'aquest sector: 
  • Horaris mal organitzats.
  • Productes tòxics que no saben ni què són.
  • Condicions nefastes per treballar.
  • Violència laboral.
Reclamen un nou conveni amb el crit de: "si nosotras paramos se para el mundo", criticant que "los hoteles se pasan por el forro las leyes y la prevención de riesgos laborales" y estan en contra de que les critiquen perque "la mujer de la limpieza nos habla de leyes".


Les Aparadores d'Elx reclamaven al crit de: "Si yo paro, tu no andas" que "tras quitarme los 2€/hora por 10h/día, y quitarnos nuestras casas con la invención de la nueva crisis, la de la burbuja inmobiliaria, no nos van a quitar la dignidad". Aquestes persones reclamen:
  • Tenir un contracte.
  • Tenir un salari digne.
  • Que deixe de ser un treball esclau (que ja porten 20 anys així)

El problema que tinguerem es que només començar amb la ronda de preguntes, per una mala gestió de temps, ens feren fora de la sala que empravem perque hi havia un altre acte i anarem totes al campus de magisteri i ciències socials per fer un rogle i acabar amb la ronda de preguntes. Amb açò perguerem molt de temps i no poguerem realitzar els murals que anavem a fer.

Pau García

No hay comentarios:

inicio FCT's

Y empieza la aventura de las practicas en la ciudad portuguesa de Coimbra. Una vez visitada la ciudad e instalado cómodamente, el día 2 acu...